Retket ja palvelut

Mikä
Metsämieli-
menetelmä?

Metsämieli©- menetelmä yhdistää luonnossa itsekseen latautuvat hyvinvointivaikutukset fyysisen ja psyykkisen kunnon ylläpitämisen ohjelmaksi. Metsämieli- harjoittelu alkaa luonnon hyvinvointivaikutusten tunnistamisella ja luontoon menemisellä. Metsämieli- menetelmä johdattelee tunnistamaan oman mielen toimintoja, pohtimaan ja kyselemään itseltämme. Mikä auttaa elämään antoisaa ja tasapainoista elämää yhdessä lähimmäistemme ja haaveittemme kanssa?

Metsämieli- menetelmän tarkoituksena on psyykkisten ja fyysisten voimavarojen sekä mielentaitojen vahvistaminen. Luonnossa keho ja mieli pelaavat yhteen. Metsämieli- menetelmä sisältää yli 105 hyvinvointi- ja liikuntaharjoitusta, joita voi soveltaa omaan arkeen, itselle sopivalla tavalla.

SIRPA ARVONEN

Metsämieli- menetelmän on kehittänyt kokenut hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvonen, joka on tehnyt valmennustyötä terveys- ja luontoliikunnan parissa jo 30 vuoden ajan. Sirpan kirjoittama Metsämieli- kirja ilmestyi vuonna 2014 ja toinen kirja vuonna 2015. Sirpa kouluttaa Metsämieli- ohjaajia.

Metsämieli©
maistiaiset

Metsämielimaistiaiset ovat virkistävä ohjelmanumero osaksi tapahtuma-, kokous- tai seminaaripäivää tai sellaisenaan. Järjestetään mieluiten luonnossa, mutta onnistuu vaikka puustoisella pihamaalla tai puutarhassa. Koostuu lyhyestä metsämielen esittelystä, metsämieliharjoitteista ja luonnonhyvinvointitietoiskuista. Pituus voidaan räätälöidä tapahtuman mukaan.

Hinnoitellaan tapauskohtaisesti joko tapahtuman keston mukaan tai henkilömäärän perusteella. Kysy tarjous.

Sopii erityisesti yhdistyksille, järjestöille ja yrityksille.

Metsämieli©-
hyvinvointi-
retki

Metsämieli-hyvinvointiretki. Kesto 1-1,5 h. Koostuu erilaisista metsämieliharjoitteista lämmittelyineen. Sovitussa lähiluontopaikassa tai muussa luontokohteessa. Harjoitteet voidaan räätälöidä kunkin ryhmän kiinnostuksen mukaan.  Ryhmäkokosuositus 6-10 henkilöä, min 5 henkilöä.

Esim. yhdistykset, työhyvinvointiryhmät, ystäväporukat

Hinta: 25€ / henkilö sis. alv 24%

+30€/lisähenkilö, jos yli 10 hlöä

Metsämieltä©
sisätiloissa

Metsämieltä sisätiloissa. Kesto 45 min. Metsämieltä mielikuva- ja virkistymisharjoitteina, luontoelementtien vahvistamana, luontoa äänien, kuvien ja videotallenteiden avulla. Sopii esimerkiksi seminaari- ja palaveripäivien virkistymistauko-ohjelmaksi. Virkistää, palauttaa ja rentouttaa.

Hinta: 100€ + alv 24%

Luento luonnon
hyvinvointi-
vaikutuksista

Luento luonnon hyvinvointivaikutuksista. Kesto 30 min. Opi luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista keholle ja mielelle. Voidaan yhdistää Metsämieltä sisätiloissa -palvelun kanssa.

Hinta: 65€ + alv 24%

Luonto-opastus Harjureitillä.

Virttaan Harjureitti ja Säkylänharju ovat ainutlaatuinen luontokohde sekä mahtavaa ulkoilumaastoa.

Opastukset Harjureitin luontoon Vampulan ulkoilumajalta Porsaanharjun laavulle. Samalla tutustutaan luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Opastukset pienryhmille onnistuvat myös maastopyörällä muista lähtöpisteistä. Yhdisteltävissä kivasti Metsämieli-hyvinvointiretkiohjauksen kanssa.

Kysy, niin teen ohjelmasisällön juuri sinun ryhmällesi.

Hinnat alkaen 85€ + alv 24% + matkakulut

Lasten
metsämieli©
-luontoretki

Lasten Metsämieli-luontoretki. Kesto 1h. Koostuu muutamasta helposta metsämieliharjoituksesta sekä luontoleikeistä tai -tehtävistä. Sovitussa lähiluontopaikassa. Ikätason mukaiset tehtävät. Sopiva ryhmäkoko 6-10 lasta.

Esim. varhaiskasvatus, peruskoulu, harrasteryhmät

Hinta: 20€/lapsi sis. alV24%

 

Herättikö joku asia sinussa kysymyksiä? Kaipaatko lisätietoja?

Haluatko järjestää luontoteemaista tapahtumaa / kehittää yhteistyötä kanssani?

Ota yhteyttä ja rakennetaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

 

Anna Mäki-Punto

050 536 0203, anna(at)metsaanna.fi